Turneringsreglement for Aarhus Futsal Cup

Her kan du læse alt omkring den sportslige afvikling og turneringsreglement. Vi anbefaler alle spillere, ledere og tilskuere om at sætte sig ind i futsalreglerne inden starten på Aarhus Futsal Cup, da reglerne afviger væsentligt fra både fodbold og klassisk indendørs med bander.

§ Om futsal: Kampen afvikles på en håndboldbane.Hvert hold består af en målmand og fire markspillere. Den typiske opstilling i futsal er 3-1, hvor den forreste mand kaldes “pivot”. Der spilles med indspark, hjørnespark og målkast.

§ Bolden: En futsal bold er tungere end en fodbold. Desuden er det kun str.4. På grund af dens dimensioner og vægt, er den let at kontrollere og gør spillet hurtigere.

§ Målmanden: Målmanden må tage med hænder og samle bolden op inde i målfeltet. Der spilles med målkast. Desuden må målmanden kun røre bolden én gang pr.angreb (dvs. indtil modstanderen har rørt bolden) på egen banehalvdel.

§ Kampens varighed: 9 minutter. Der spilles effektiv spilletid, hvilket betyder at tiden stoppes hver gang der er spilstop. Det forventes at en kamp kan afvikles på 15-16 minutter.

§ 4 sekunders-reglen: For indspark, frispark, hjørnespark og målkast har spilleren med bolden fire sekunder til at starte spillet igen. Dommeren tæller til fire med fingre i luften. Hvis spillet ikke er genstartet inden for de fire sekunder, dømmes indirekte frispark til modstanderholdet. Målmænd må ikke have bolden i mere end fire sekunder på deres egen banehalvdel.

§ 5-meter-reglen: Ved frispark, hjørnespark, indspark, straffespark og målkast skal modstanderen holde sig fem meter væk fra spilleren med bolden.

§ Time-out: Hvert hold har én timeout pr.kamp. En timeout varer 1 minut.

§ Udskiftninger: Der spilles med flyvende udskiftning. Der må ikke skiftes ud i time-outs.

§ Akkumulerede frispark: Det 4.frispark, som et hold begår, resulterer i et akkummuleret straffespark fra 10 meter til det modsatte hold. Målmanden må på straffespark bevæge sig frit inde i målfeltet.

§ Startopstilling: Hvert hold består af en målmand og fire markspillere. Den typiske opstilling i futsal er 3-1, hvor den forreste mand kaldes “pivot”.

§ Trup: Maksimalt 14 spillere. Vi anbefaler to målmænd og otte spillere.

§ Kort: Gult kort giver ingen følgestraf. Rødt kort giver udvisning resten af kampen, og spillerens hold skal spille med én mand mindre i 1 minut, før en anden spiller må sættes ind. Ved scoring må spilleren sættes ind med det samme. To gule kort i forskellige kampe, resulterer i en kamps karantæne. Et rødt kort resulterer også i én kamps karantæne.

§ Pointlighed i puljespillet: Hvis to eller flere hold ligger á point efter tre kampe, afgøres det i denne rækkefølge: 1.indbyrdes kamp 2.bedste måldifference 3.flest scorede mål 4.straffesparkskonkurrence (se uafgjort i slutspil)

§ Uafgjort i slutspil: I tilfælde af uafgjort i semifinaler, bronzekamp og finale, afgøres kampen på straffespark. 3 spark til hvert hold. Er det endnu ikke afgjort, fortsætter man med et skud per hold, indtil der findes en afgørelse.

Ved øvrige tvister, henvises til futsalloven.